Blommor som passar för olika begravningar i Uppsala


Att välja rätt blommor till en begravning kan vara svårt, eftersom det är ett tillfälle då man vill visa sin respekt och sorg. Det är viktigt att välja blommor som passar till den avlidne och begravningen. I Uppsala finns det många olika begravningar, och varje begravning kräver sin egen typ av blommor. I den här artikeln kommer vi att diskutera olika typer av begravningar och vilka blommor som passar till dem.

  • Vill du skicka begravningsblommor till begravning i uppsala? Skicka med blombud uppsala.

Typer av begravningar

Kristen begravning

En kristen begravning är en religiös ceremoni där den avlidnes tro spelar en stor roll. Vid en kristen begravning är det vanligt att man väljer vita blommor, eftersom de symboliserar renhet och oskuld. Andra vanliga blommor som passar till en kristen begravning är liljor, krysantemum och rosor.

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning är en ceremoni som inte har någon religiös koppling. Vid en borgerlig begravning är det vanligt att man väljer blommor som passar till den avlidnes personlighet. Det kan vara allt från vilda blommor till eleganta blomsterarrangemang. Vanliga blommor som passar till en borgerlig begravning är rosor, gerbera och pioner.

Ekologisk begravning

En ekologisk begravning är en ceremoni som tar hänsyn till miljön. Vid en ekologisk begravning är det vanligt att man väljer blommor som är odlade utan kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel. Vanliga blommor som passar till en ekologisk begravning är vildblommor och ängsblommor.

Barnbegravning

En barnbegravning är en ceremoni som är mycket känslosam och sorglig. Vid en barnbegravning är det vanligt att man väljer blommor som symboliserar oskulden och det lilla barnet. Vanliga blommor som passar till en barnbegravning är vita rosor, liljor och prästkragar.

Vilka blommor passar till olika begravningar?

Vita blommor

Vita blommor är en klassisk blomma till en begravning, och passar bra till en kristen begravning. Vita blommor symboliserar renhet och oskuld, och är därför en passande blomma till en begravning. Vanliga vita blommor som passar till en begravning är liljor, krysantemum och rosor.

Rosor

Rosor är en vanlig blomma till en begravning, och passar bra till både kristna och borgerliga begravningar. Rosor symboliserar kärlek och respekt, och är därför en passande blomma till en begravning. Vanliga färger på rosor som passar till en begravning är röda, vita och rosa.